Workshops

Workshops

Op onze boerderij kunt u een workshop volgen. U kunt een workshop kaasmaken volgen, of een workshop geitenhouderij. Een combinatie van deze workshops is ook mogelijk.

Afhankelijk van uw wensen kan de workshop gericht zijn op kennis overdracht, of gewoon gericht zijn op het opdoen van wat ervaring, kennismaking of beleving.

Kaasmaken
Wilt u leren kaasmaken dan kunt u bijvoorbeeld meelopen bij het kaasmaken, dit duurt ongeveer 3 tot 4 uur. U krijgt inzicht in het kaasmaakproces en helpt hier en daar mee. De boerin vertelt u van alles over het verzuren en stremmen van de melk, het snijden, wassen en aftappen. Samen stopt u de wrongel in de vaten en zet deze onder de pers.

Geitenhouderij
Ook een ochtend meelopen met de geiten behoort tot de mogelijkheden. Hierbij gaat u geiten melken, voeren, vegen, we kunnen het hebben over verzorging, rantsoenen, gezondheid en/of homeopathie. De mogelijkheden zijn legio.

Voor de workshop rekenen wij € 75,- per persoon. We gaan uit van 1 à 2 personen per workshop. Dit is niet voor groepen bestemd.

Voor vragen of een afspraak kunt u contact opnemen via e-mail of telefoon:
E: info@degrootestroe.nl 
T: 0342-440945